Tijdelijk eenrichtingsverkeer in deel van Stationsstraat (vanaf 2 mei)

Door de huidige omleiding ten gevolge van de werken aan de stationsomgeving zal het stukje Stationsstraat tussen het station en de Guido Gezellestraat vanaf dinsdag 2 mei 2023 tijdelijk enkelrichting worden gemaakt. Je zal dan enkel nog van het station in de richting van de kerk kunnen rijden. In de andere richting, naar het station toe, is er door de werken namelijk geen inkomend verkeer toegelaten.
 
Deze enkelrichting heeft verschillende voordelen voor zowel de omleiding als de weggebruikers. Ten eerste zal de omleiding duidelijker zijn doordat er geen verkeer meer is in de rijrichting die voorlopig enkel nog nuttig was om de parkeerstroken te bereiken. Bovendien zal het invoeren van eenrichtingsverkeer een bijkomende tijdelijke parkeerstrook creëren op het rijvak dat vrijkomt. Hierdoor zal er meer parkeergelegenheid zijn voor bewoners en bezoekers. Daarnaast zal de bestaande parkeerstrook aan de zijde van de woningen makkelijker bereikbaar zijn voor de weggebruikers. Bestuurders hoeven niet meer om te keren om hun auto reglementair te parkeren, omdat de huidige parkeerrichting wordt omgekeerd.
 
Wij hopen dat deze tijdelijke maatregel het verkeer in onze gemeente vlotter en veiliger zal doen verlopen tijdens de omleiding.