Wandel mee tijdens de Nacht van de Duisternis op 14 oktober

Ook in 2023 doet Willebroek mee aan de Nacht van de Duisternis. Op zaterdag 14 oktober doven we -waar mogelijk- onze straatverlichting en kan jij deelnemen aan een begeleide boswandeling in het Blaasveldbroek. Samen met een gids maak je een mooie tocht in het maanlicht. Onderweg krijg je uitgebreide informatie over het nachtleven in de natuur.

Elk kwartier gaat er een beperkte groep onder begeleiding van een gids op pad voor een korte, kindvriendelijke wandeling. Het vertrek is voorzien aan de parking van het Blaasveldbroek in de Broekstraat. De eerste korte wandeling start om 19.00 uur, de laatste om 21.00 uur.

Er is ook een langere tocht voor personen die graag een grotere lus willen stappen. De lange tochten starten om 19.15 en 19.45 uur.

Net als de voorbije jaren slaan we de handen in elkaar met de Vereniging voor Sterrenkunde Klein-Brabant, Natuurpunt, het Agentschap voor Natuur en Bos en de Natuurgidsen van ’t Broek. Tijdens de wandeling geven zij je onder meer info over de effecten van lichtvervuiling, zowel bij mens als dier. 

  • De Vereniging voor Sterrenkunde Klein-Brabant zorgt er bij helder weer voor dat we de sterren en hemel kunnen bewonderen door diverse telescopen.
  • Natuurpunt zorgt voor randanimatie en interessante weetjes
  • De gemeente Willebroek trakteert op een warme chocomelk of een lekker kopje soep zodat iedereen na de wandeling een beetje kan opwarmen.

Zet je stevigste wandelschoenen al klaar, want het kan modderig zijn tijdens de wandeling. Zaklampen laten we thuis, zo doen we zelf niet aan lichtvervuiling.

Vooraf inschrijven is verplicht en kan hieronder. Wil je meer informatie? Contacteer ons via omgeving@willebroek.be of 03 866 90 50.

De wandelingen zijn intussen helemaal volzet. Bedankt voor jullie interesse!