Nacht van de Duisternis in Het Broek

- 29 september 2017 -

Op zaterdag 14 oktober 2017 worden vanaf 19.00 uur allerlei leuke activiteiten georganiseerd in natuurgebied Het Broek.

NVDD_2017.jpg 

 

Deze jaarlijkse campagne om de impact van lichtvervuiling in de kijker te zetten vindt intussen voor de 22e maal plaats, met deze campagne wordt de aandacht gevestigd op het teveel en verkeerd verlichten en de gevolgen daarvan voor mens (oa slaapgebrek) en dier (bioritme planten en dieren).

De Gemeente Willebroek organiseert samen met de Vereniging voor Sterrenkunde Klein-Brabant, Natuurpunt, het Agentschap voor Natuur en Bos en de Natuurgidsen van ’t Broek een gezellige avond vol leuke activiteiten om deze Nacht van de Duisternis optimaal te beleven:

  • De start is voorzien aan de Parking van Natuurgebied ’t Broek in de Broekstraat
    Daar zullen ervaren natuurgidsen alle geïnteresseerden oppikken op de parking voor de start van een tocht naar het Boswachtershuis Scheyvaerts. Onderweg geven deze natuurgidsen uitgebreide informatie over ‘het Nachtleven in de natuur’.
    Startmomenten zijn voorzien om 19u00 – 19u30 – 20u00 – 20u30 – 21u00.

  • Natuurpunt zorgt aan Boswachtershuis Scheyvaerts voor een interessante uiteenzetting over een natuurfenomeen of dier.

  • De Vereniging voor Sterrenkunde Klein-Brabant zorgt ervoor dat alle schitterende sterren en de hemel bewonderd kunnen worden door diverse telescopen (In de wijde omgeving van het natuurgebied wordt de klemtoonverlichting en openbare verlichting gedoofd zodat sterren optimaal bekeken kunnen worden).

  • De Gemeente Willebroek zorgt voor een kop warme chocomelk zodat iedereen opgewarmd de wandeling terug naar de parking kan aanvatten.

Voor meer informatie: milieu@willebroek.be

 

Doe zeker aangepast schoeisel aan (laarzen) en breng een zaklantaarn mee.

Wij hopen jullie in grote getalen te mogen verwelkomen op de parking ter hoogte van de Broekstraat.

 

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster