Werkzaamheden in de buurt van de Schoolweg

- 24 april 2017 -

Vanaf 15 mei starten de voorbereidende werken om fase 3 van Willebroek Morgen uit te voeren. Op 16 mei kan je het infomoment bijwonen.

 

Vanaf 15 mei zal Eandis starten met werken in de Schoolweg. Deze werken zullen aflopen in de loop van juni. De gevolgen van deze werken zijn:

  • In de Schoolweg zullen de dwarse parkeerplaatsen gedurende mei en begin juni niet bereikbaar zijn.
  • De Schoolweg zal gedurende deze werken een enkelrichtingstraat worden om zo de veiligheid en de verkeersdoorstroming te kunnen garanderen. Het verkeer richting de watertoren zal nog toegelaten zijn en de voertuigen die richting het station gaan, moeten omrijden via de August Van Landeghemstraat of Jozef Wautersstraat (die vanaf 15 mei terug dubbelrichting is).
  • Doordat de Schoolweg enkelrichting wordt, zal de halte van De Lijn aan de bibliotheek slechts in één richting rijden. De haltes aan het station en het Pleintje blijven wel de gewone routes behouden.
  • In de Stationsstraat en de Guido Gezellestraat zal niet geparkeerd kunnen worden, omdat Pidpa daar met andere voorbereidende werken begint.


In de loop van juni zal Eandis de werken vervolgen in het stukje Stationsstraat tussen de August Van Landeghemstraat en Schoolweg. Deze werken zijn voorzien te eindigen tegen het bouwverlof, dat is de tweede week van juli. De gevolgen van deze werken zijn:

  • Het stukje Stationsstraat zal gedurende drie à vier weken volledig afgesloten worden voor het verkeer, met uitzondering voor de voetgangers.
  • De Pastorijstraat, met politie en administratief centrum zal gedurende deze periode enkel bereikbaar zijn vanuit de Kerkstraat en wordt dubbelrichting met een algemeen parkeerverbod.


Na het bouwverlof, dus vanaf augustus, zullen de échte wegenis- en rioleringswerken starten. Deze zal in verschillende fasen verlopen, beginnend in augustus. Vanaf dan zal de Schoolweg volledig worden afgesloten voor het verkeer. Indien de werken het toelaten zal de parking aan deze weg zo lang als mogelijk toegankelijk blijven. Verder zal ook het verbindingswegje naar de markt zo lang mogelijk toegankelijk blijven, zodat het centrum makkelijk bereikbaar blijft.

 

Het infomoment over deze werken zal plaatsvinden op 16 mei 2017 om 19.00 uur in de Feestzaal van het Oud Gemeentehuis in Willebroek (August Van Landeghemstraat 99).

 

Indien je meer wilt lezen over het project Willebroek Morgen of de updates over de werken wilt opvolgen, kan je dit doen op deze webpagina: www.willebroek.be/content/5173

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster