Hinderpremie voor handelaars

- 12 juli 2017 -

Sinds 1 juli kunnen handelaars beroep doen op de hinderpremie voor werken. De hinderpremie is er voor kleine ondernemingen met maximum negen werknemers die ernstige hinder ondervinden van wegenwerken voor de deur.

 

Ook in onze gemeente zijn er misschien werken ingepland waardoor handelaars hinder ondervinden. Om hen wat financiële ademruimte te geven, kunnen ze gebruik maken van deze premie tot 2000 euro.

 

De nieuwe Vlaamse hinderpremie trad in werking op 1 juli. Voor openbare werken die gestart zijn na 1 juli 2017, kunnen getroffen ondernemingen beroep doen op de nieuwe hinderpremie en sluitingspremie. Wat de voorwaarden zijn en hoe de handelaar deze premie moet aanvragen, kan u lezen in deze brochure.

 

Zoals u in de brochure kan lezen, werd er reeds een selectie gemaakt van handelaars die in aanmerking komen. Dit is gebaseerd op de data uit GIPOD (Generiek Informatieplatform Openbaar Domein). Al de geplande werken moeten in het GIPOD zijn opgenomen, anders kunnen de handelaars niet geselecteerd worden om een hinderpremie te krijgen.

 

Voor openbare werken die vóór 1 juli 2017 gestart zijn komen ondernemingen niet in aanmerking voor de nieuwe hinderpremie. Zij kunnen wel nagaan of ze nog een aanvraag kunnen indienen voor de inkomenscompensatieregeling en/of de rentetoelage.

 

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster