Ontdek het dementieatelier

Vorig jaar kon je voor het eerst kennismaken met het dementieatelier. Ook in 2022 staan er weer heel wat creatieve ateliers op het programma.

Heb je dementie of zorg je voor een persoon met dementie en zoek je een uitdaging? Dan is het dementieatelier zeker iets voor jou! Dit jaar zijn mensen met dementie en hun begeleiders vijf keer welkom in een ervaringsgericht, uitdagend atelier. Als deelnemer ga je creatief aan de slag en ontmoet je andere mensen, waarmee je gezellig kan bijpraten. De ateliers zijn steeds haalbaar voor iedereen. Voorkennis is dus niet nodig!

Stip aan in je kalender

Samen met de Willebroekse dichters Jan Flour en Jürgen Nakielski creëren we op maandag 21 februari 2022 in de bibliotheek ons eigen gedicht.

Op maandag 25 april daagt kunstenares Nena Shaw ons uit. Samen maken we een kunstwerk op basis van de kleuren rood, geel en blauw. Plaats van afspraak: Lokaal Dienstencentrum De Wilg.

We verwelkomen de zomer op maandag 27 juni met een groot muzikaal tuinfeest aan LDC De Wilg. De deelnemers tonen hun kunnen en stellen de kunstwerken van de vorige dementieateliers voor. Kom jij een kijkje nemen?

Op maandag 26 september trekken we op citytrip in Willebroek, onder begeleiding van Fotoclub Kontrast. Gewapend met een fototoestel vertrekken we aan De Wilg, op zoek naar fotogenieke taferelen in de buurt.

Eind dit jaar, op maandag 27 november, gaan we samen met kunstenaar Paul Vanhee in het Lokaal Dienstencentrum De Wilg creatief aan de slag rond het thema bloemen. We wanen ons echte kunstenaars, met een kleurrijk schilderij als resultaat.

Interesse?

De ateliers vinden telkens plaats van 14.00 tot 16.00 uur. Per activiteit betaal je 5 euro, de begeleider kan gratis deelnemen. Op voorhand inschrijven is handig, maar niet verplicht. Dit kan je doen aan de balie van LDC De Wilg, Wilgenhof 2, 2830 Willebroek of via 03 860 34 97.