30 jaar Fonds Hugo Adriaensens: 17 september

Het Willebroeks Fonds Hugo Adriaensens bestaat dit jaar liefst 30 jaar. Dat wordt gevierd met een academische zitting op 17 september 2022.

Op 7 november 1991 werd de Stichting VZW Hugo Adriaensens opgericht om de samenwerking met een nieuwe vzw in Nicaragua te vergemakkelijken. Het Fonds werd vernoemd naar Hugo Adriaensens, burgemeester van Willebroek tussen 1978 en 1991. Ere-voorzitter van het Fonds is gewezen schepen en senator Lydia Maximus, die als gewezen schepen van Financiën en Ontwikkelingssamenwerking aan de basis lag van de eerste verzustering van de gemeente met een ontwikkelingsland.

Academische zitting

Op 17 september vindt ter ere van het dertigjarig bestaan een academische zitting voor in het Huis van de Vrije Tijd op site De Schalk (Stadionlaan 2, 2830 Willebroek). Deze zitting zal starten om 14.00 uur. Verschillende sprekers, waaronder minister van Ontwikkelingssamenwerking M. Kitir, zullen het woord nemen, een film over de verwezenlijkingen in Nicaragua wordt vertoond en het gulden boek wordt ondertekend. Aansluitend vindt een receptie plaats.

Interesse? Graag je aanwezigheid bevestigen voor 12 september via fondshawillebroek@gmail.com.