Afvalophaling gaat maandag door vanaf 6.00 uur 's morgens

Volgens de weersvoorspellingen mogen we ons volgende week opnieuw aan zomerse taferelen verwachten, met maximumtemperaturen die vooral op maandag 18 en dinsdag 19 juli boven de 30°C gaan.

Maandag start de ophaalronde van IVAREM in Willebroek daarom al vanaf 6.00 uur ’s ochtends. Plaats je afval dus steeds op tijd buiten.

Een zomers weertje is best leuk, maar het maakt het werk van de vele afvalophalers die de baan op gaan om jouw afval op te halen er niet gemakkelijker op. Naast de veiligheidskledij en zware schoenen die ze dragen, is het werk dat zij uitvoeren ook fysiek erg zwaar onder zo’n loden zon. Om hen de namiddaghitte zoveel mogelijk te besparen, zal de afvalophaling op extreem warme dagen zoals volgende week een uurtje vroeger dan gewoonlijk starten. De ophaalwagens gaan dan al vanaf 6 uur ’s ochtends de baan op in plaats van 7.00 uur. Dat zal alvast volgende week de hele week het geval zijn van 18 tot en met 22 juli.

Doordat de ophaalrondes vroeger aanvangen, kan het afval dus overal iets vroeger opgehaald worden. Hou hier rekening mee wanneer je gewoon bent dat de ophaalwagen doorgaans pas vanaf een bepaald uur langskomt in jouw straat. Plaats volgende week de afvalsoorten best vóór 6.00 uur ’s ochtends buiten op de dag van de ophaling of bied je afval al aan op de avond voor de ophaling. Zo ben je zeker dat het tijdig klaar staat voor de ophaalploeg van IVAREM die langskomt.

Nog vragen over de afvalophaling? Neem dan contact op met IVAREM via het gratis infonummer 0800 90 441 of surf naar de online ophaalkalender via www.ivarem.be/ophaalkalender.