Kanaalfeesten 2023: een feest voor jong en oud

Met de Kanaalfeesten wordt de zomer officieel afgetrapt. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni kan je in het centrum van Willebroek genieten van een bruisend festival met muziek, theater, animatie en nog veel meer.

Zoals steeds is het Louis De Naeyerplein het kloppend hart van het evenement, waar meer dan 10.000 unieke festivalbezoekers kunnen kijken en luisteren naar bekende artiesten. In het Brouwershof kan je relaxen in heerlijk ontspannen sfeertje. Kinderen kunnen zich dan weer uitleven op de kermis en in het speeldorp. De Kanaalfeesten 2023 zijn er voor iedereen, en dat helemaal gratis!

Muziek op het Louis De Naeyerplein

Het hoofdpodium op het Louis De Naeyerplein heeft een gevarieerde en aantrekkelijke line-up. Op vrijdag kan je genieten van de muzikale talenten van de GO! Academie. Daarna is het tijd voor een feestje met Les Truttes, de coverband die elk nummer naar een hoger niveau tilt. Kate Ryan brengt haar grootste hits en laat je meezingen en swingen. Als afsluiter komt Masai, de dj met een live percussieband, die iedereen zal doen dansen.

Op zaterdag begint de dag met een familievoorstelling van Kapitein Winokio, die jong en oud doet lachen en zingen. Daarna is het aan Gaïsha, die een mix van culturen op het podium verzamelt. Radio Guga brengt een ode aan de Belgische muziek met hilarische imitaties van bekende artiesten. MAKSIM, die we ook kennen als Vince uit de populaire serie #likeme en als Leeuw in The Masked Singer, laat je kennismaken met de liedjes uit z’n nieuwe album. Als klap op de vuurpijl komt Bart Peeters, de sympathieke zanger die al jaren het publiek weet te charmeren met zijn onuitputtelijke energie en ontelbare meezingers.

Sfeer in het Brouwershof

Naast het hoofdpodium, kan je op vrijdag en zaterdag opnieuw terecht in het Brouwershof aan de Schoolweg. Hier kan je genieten van de gezellige festivalsfeer in een aangenaam decor. Je kan er luisteren naar live muziek, kijken naar straattheater en circusacts, of gewoon iets drinken en eten bij een van de vele kraampjes. Het Brouwershof is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de Kanaalfeesten.

Braderie en foodstreet

Op vrijdagavond en vanaf zaterdagnamiddag is de traditionele braderie weer van de partij. Snuister in de August Van Landeghemstraat langs de gezellige kraampjes en geniet er van lekkere hapjes en drankjes. Op het hele parcours word je getrakteerd op acts die een glimlach op je gezicht zullen toveren.

Net zoals vorig jaar vind je in de Stationsstraat de foodstreet. Hier kan je proeven van allerlei lekkernijen uit verschillende landen en culturen. Een smakelijke ontdekkingstocht die je niet mag missen.

Speeldorp voor de kids

Ook de jongste festivalbezoekers worden niet vergeten in Willebroek. Er is natuurlijk de traditionele kermis, maar op zaterdag zetten ook onze ZOWI-monitoren opnieuw hun beste beentje voor. Zij zorgen voor een heus speelfestijn en geven al een voorproefje van wat onze kleinsten te wachten staat tijdens de ZOWI-zomer. In het Brouwershof kunnen de kinderen zich uitleven met springkastelen, spelletjes, knutselactiviteiten en nog veel meer.

Praktische info

De Kanaalfeesten 2023 vinden plaats op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni in het centrum van Willebroek. De toegang tot het festivalterrein is gratis. Het programma begint op vrijdag om 18.00 uur en op zaterdag om 14.00 uur. 

We vragen je om indien mogelijk te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Een centrale fietsenparking vind je aan de Schoolweg. Voor auto’s is er een ruime en gratis parking aan het Huis van de Vrije Tijd (Stadionlaan). Op vrijdag en zaterdag is er een gratis shuttledienst actief tussen de centra van de Willebroekse deelgemeenten en het festivalterrein.