Nazorg industriebrand in Blaasveld

Op 26 juli omstreeks 16.45 uur is er bij Teker in Blaasveld een hevige brand uitgebroken. De aanwezige medewerkers werden vlot en veilig geëvacueerd. Er vielen geen gewonden. Teker is een vleesverwerkend bedrijf.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en er werd een operationele coördinatie afgekondigd. Aan de omwonende bewoners en bedrijven werd gevraagd om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.

Na enkele uren had de brandweer de brand onder controle. Ook in de loop van de nacht werd er nageblust om heropflakkeringen te vermijden. De brandweer zal ook woensdag blijven nablussen tot het vuur volledig gedoofd is. De hulpdiensten deden metingen naar schadelijke stoffen. Er werden geen gevaarlijke concentraties gemeten in de lucht, noch in het bluswater.

Geen gewonden

De 50 medewerkers die in het bedrijf aanwezig waren op het ogenblik van het incident, konden snel en veilig geëvacueerd worden. Er vielen geen gewonden. Teker is een vleesverwerkend bedrijf dat geen levende dieren behandelt, er zijn dus geen levende dieren omgekomen bij de brand.

Nablussen met beperkte hinder voor omgeving

Zolang de brandweer aan het nablussen is, blijft de perimeter Ten Bergstraat tussen Schoondonkweg en Vijverhoflaan afgesloten. Er wordt verwacht dat de brandweer op woensdag nog een hele dag aanwezig zal zijn. Er zal een stuk van het gebouw gesloopt worden om de laatste vuurhaarden te kunnen blussen.

De omwonende bewoners en bedrijven kunnen roetneerslag of brokjes verkoold isolatiemateriaal vinden, dit is niet schadelijk. De brokjes roet mogen weggegooid worden bij het afval. Als je roetneerslag op oppervlakken zoals bijvoorbeeld je terras of auto ziet, dan spoel je ze af. Als je roetneerslag op je groenten vindt, spoel je deze grondig voor consumptie. Nadien was je ook je handen.