Nieuw hoofdstuk voor gemeentehuis Heindonk

Het voormalige gemeentehuis van Heindonk heeft met zijn rijke geschiedenis en gunstige ligging alle troeven in handen om een nieuw hoofdstuk te starten. Om dat te realiseren, sloten de gemeente Willebroek - de eigenaar van het gebouw- en Stichting Kempens Landschap een beheersovereenkomst af.

Stichting Kempens Landschap neemt het beheer van dit beschermde monument de komende jaren op zich. Als eerste stap wordt het monument aan een herbestemmingsonderzoek onderworpen. Dit onderzoek wordt grotendeels gesubsidieerd door het Agentschap Onroerend Erfgoed. De gemeente zal het onderzoek en de latere restauratiewerken financieren en blijft gedurende het hele proces nauw betrokken.

Binnenkort start de aanstellingsprocedure om een architect te kiezen. Die zal de nodige onderzoeken uitvoeren om de mogelijke nieuwe functies en de erfgoedwaarde in kaart te brengen. Daarna kunnen verschillende toekomstscenario’s voor het monument geëvalueerd worden. De nieuwe functie moet passen bij het monument en de historische omgeving, maar ook het kostenplaatje moet uiteraard kloppen.

Meer informatie vind je op de website van Kempisch Landschap.