Nieuw platform voor omgevingsinformatie in Vlaanderen

Ben je benieuwd naar de kwaliteit van het milieu en de ruimte in je buurt? Wil je weten welke bedrijven verontreinigende stoffen uitstoten of welke vergunningen er zijn afgeleverd? Dan kun je voortaan terecht op een nieuw digitaal platform van de Vlaamse overheid: Omgevingsinformatie Vlaanderen.

Omgevingsinformatie Vlaanderen is een portaalsite waar je alle relevante bronnen en verwijzingen vindt om omgevingsinformatie te raadplegen en doorzoeken. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op locatie via een interactieve kaart, of zoeken op emissie via een toepassing die de uitstoot van bedrijven toont. Ook vind je er een overzicht van gespecialiseerde partnersites die meer details bieden over een specifiek thema, zoals ondergrond, leefkwaliteit, mest, PFAS, woningpas ...

Het platform is een samenwerking tussen verschillende diensten van het beleidsdomein Omgeving, zoals het Departement Omgeving, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). De bedoeling is om in de toekomst nog meer data aan te bieden en deze data ook beter doorzoekbaar te maken.

Omgevingsinformatie Vlaanderen is een gebruiksvriendelijk en toegankelijk platform dat je helpt om meer inzicht te krijgen in de omgeving waarin je leeft, werkt en ontspant.