Nieuwe coronamaatregelen van het Overlegcomité van 26 oktober

Een nieuw Overlegcomité kwam op dinsdag 26 oktober vervroegd samen. Om de snel stijgende coronacijfers in ons land het hoofd te bieden, werden drie belangrijke beslissingen genomen.

Mondermasker

Vanaf vrijdag 29/10 moet iedereen verplicht een mondmasker dragen in publieke ruimten binnen (o.a. zorginstellingen, overheids- en gerechtsgebouwen, winkels en winkelcentra, inrichtingen voor culturele, feestelijke, sportieve en recreatieve activiteiten. Dat wil zeggen dat maskers opnieuw verplicht worden in cinema's, musea en pretparken en ook in bibliotheken en bij erediensten. De mondmaskerplicht vervalt op plaatsen waar het coronapas gebruikt wordt. Ook horecapersoneel moet weer een mondkapje opzetten, net als medewerkers van fitnesscentra.

Covid Safe Ticket

Vanaf 1/11 moet je het Covid Safe Ticket in heel het land verplicht tonen in de horeca en fitness. Op evenementen moet dat vanaf 200 mensen binnen en 400 mensen buiten.

Telewerk

Sterke aanbeveling voor thuiswerk wanneer dat kan.

Aandachtspunten

  • Ziektesymptomen? Laat je testen en blijf thuis tot je een negatieve test hebt
  • Vaccinatie is nog steeds belangrijk. De derde prik voor alle 65-plussers is op komst.
  • Blijf je aan de basisregels houden (ventileer binnenruimtes, ontsmet handen, draag een mondmasker indien afstand houden onmogelijk is ...), ook wanneer je gevaccineerd bent.

maatregelen 29-10-2021