Omgeving transferium tot 15 november deels afgesloten door werken

Op woensdag 29 mei 2024 zal DCA Infra starten met riolerings- en wegenwerken aan het Oud-Stationsplein en aan Bedrijvenpark de Veert, zijnde aan het transferium aan de noordzijde van het station van Willebroek. De werken zullen tot 15 november 2024 duren.

Afgesloten voor verkeer

Het Oud-Stationsplein zal hierdoor van huisnummer 1 tot en met huisnummer 7 afgesloten zijn voor verkeer. Hierdoor is het niet mogelijk om Bedrijvenpark de Veert in te rijden via zijde Oud-Stationsplein. Er is een omleiding voorzien via de Appeldonk- en Callaertstraat om zo aan de andere zijde van De Veert of Oud-Stationsplein te geraken. 

De opritten binnen de werkzone zijn tijdens de werkuren (6.30 tot 15.00 uur) moeilijk tot soms niet bereikbaar voor voertuigen. Er wordt opgeroepen aan de bewoners om hun voertuigen buiten de werfzone te parkeren. De parking ter hoogte van Bever Hengelsport (Bedrijvenpark De Veert 1) blijft hiervoor steeds toegankelijk.

Parkeerverbod

Gedurende de werken geldt een parkeerverbod in de Appeldonkstraat, een deel van de Callaertstraat en de Zavelweg. De invalideplaatsen blijven behouden.

DCA Infra roept op aan bewoners om zich niet tussen de werfmachines te begeven en steeds een veilige afstand te behouden. De timing van de werken is onderhevig aan de weersomstandigheden.

Bekijk hieronder het signalisatieplan met aanduiding van de werfzone (rood gearceerd).