Regenboogvlag wappert in Willebroek

Op 17 mei vindt de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie plaats. Ook Willebroek doet mee en laat een hele maand de regenboogvlag symbolisch wapperen.

Sinds 15 mei fleurt de regenboogvlag de omgeving van het Administratief Centrum, de bibliotheek, het Huis van de Vrije Tijd site De Schalk, het dorpsplein van Heindonk, het kerkplein in Tisselt, park Bel-Air in Blaasveld en het Sasplein in Klein-Willebroek op.

De regenboogvlag aan het Administratief Centrum werd gehesen door Natalia en haar partner Iwona. Nadien trokken zij naar de Sint-Niklaaskerk, waar het grasperk werd omgetoverd tot een kleurrijk bloemenveld met bloemzaadjes in alle kleuren van de regenboog. Natalia en Iwona wonen al enkele jaren in Willebroek en zijn heel actief in het Willebroekse verenigings- en vrijwilligersleven. Zij vonden het dan ook een hele eer om de Willebroekse holebigemeenschap te vertegenwoordigen.

Duidelijk signaal

Op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie wordt jaarlijks elke vorm van discriminatie en de vervolging van holebi’s en transgenders aangeklaagd. Ook in Willebroek heeft iedereen het recht om samen met zijn of haar partner onbezorgd over straat te kunnen lopen. Onze samenleving wordt dan wel steeds toleranter als het om LGBTQI+ (lesbisch, gay, biseksueel, transgender, queer, intersekse en alle andere vormen van geaardheden) gaat, toch moeten nog te veel mensen strijden tegen homo- en transfobie. Dit klein gebaar geeft een duidelijk signaal, namelijk dat iedereen welkom is in Willebroek en dat discriminatie hier niet wordt getolereerd.

Doe mee!

Om te tonen dat Willebroek een inclusieve gemeente is, roepen we alle Willebroekenaars op om mee te doen. Dat kan via een tekening van een regenboog aan het raam, bloemen in de kleuren van de regenboog, enzovoort.

Wil je mee je schouders onder enkele acties rond dit thema zetten? Iedereen die graag zijn steentje wil bijdragen om van Willebroek een inclusieve plek te maken, kan mailen naar samenleven@willebroek.be.

Zit je met vragen?

Heb je vragen rond je geaardheid en kan je niet in je omgeving bij iemand terecht? Bel, chat of mail met Lumi op www.lumi.be. Zij helpen mensen die hierover willen praten en professionals die dit thema bespreekbaar willen maken in bedrijven, scholen en verenigingen. Ook op de website van çavaria vind je gemakkelijk je weg.