Willebroek valt in de prijzen bij de Regionale Stappenclash

In de maanden september en oktober nam de gemeente Willebroek deel aan de "Regionale Stappenclash" van 10000 stappen, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Tien gemeenten uit de regio streden om het hoogste aantal gezamenlijke stappen te behalen. De felbegeerde titel ging naar Sint-Katelijne-Waver, maar ook onze gemeente blikt tevreden terug op een succesvolle deelname.

Willebroek heeft niet enkel stappen gezet, maar de Stappenclash ook verbonden met acties rond gezonde mobiliteit tijdens de Week van de Mobiliteit. Door de Dokter Persoonslaan om te toveren tot een leefstraat, zijn niet alleen stappen verzameld maar konden onze inwoners ook genieten van een hapje, een drankje en verschillende gezonde activiteiten.

Als erkenning voor deze inspanningen ontving de gemeente een gezondheidspakket, met onder andere een ergonomische zitbal en een waardebon voor fruitmanden op de werkvloer. Deze prijs moet het streven naar een nog gezonder Willebroek verder stimuleren.

Niet alleen de gemeente zelf, maar ook enkele Willebroekenaren worden in het zonnetje gezet voor hun bijdrage aan het behalen van het stappendoel. De drie winnaars, Els V., Jessica D., en Stefan M., ontvangen binnenkort een gezonde geschenkmand van Oxfam Wereldwinkel en een Willebroekbon als dank voor hun inzet.