Subsidies voor duurzame ontwikkelingsprojecten: dien jouw voorstel in

De gemeente Willebroek en het Fonds Hugo Adriaensens moedigen linwoners aan om projectvoorstellen in te dienen voor internationale ontwikkelingsprojecten.

Verschil maken

Het gemeentebestuur van Willebroek en het Fonds Hugo Adriaensens, een non-profitorganisatie die zich al meer dan 30 jaar inzet voor ontwikkelingssamenwerking, bieden Willebroekenaren de kans om een verschil te maken in de wereld. Ze kunnen financiële steun aanvragen voor projecten die bijdragen aan duurzame ontwikkeling en humanitaire hulp in ontwikkelingslanden.

Succesvolle projecten

In 2023 werd het project ‘Greendale Kindergarden’ in Kampala, Oeganda, goedgekeurd. Dankzij de subsidie kon Mieke Coenen vijf nieuwe klaslokalen voor secundair onderwijs bouwen op de Mukana-site. Dit toont hoe een lokaal initiatief een grote impact kan hebben.

Criteria

Voor de aanvraag van een subsidie moet het project een goed uitgeschreven initiatief zijn met een duidelijk doel en een afgebakende periode. Het project moet gericht zijn op duurzame ontwikkeling in een ontwikkelingsland en humanitaire steun bieden. Het moet ten goede komen aan de lokale bevolking en mag geen partijpolitieke of religieuze doelstellingen hebben.

Zelf een project indienen?

Heb je een idee voor een project dat voldoet aan deze criteria? Dien dan je voorstel in tot en met 30 oktober 2024 bij het Fonds Hugo Adriaensens, via e-mail (fondsHAwillebroek@gmail.com) of per post (VZW H. Adriaensens, Hoogstraat 126, 2830 Willebroek). Een deskundige jury zal alle inzendingen beoordelen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de vzw via telefoonnummer 0477 73 74 34.

Het volledige reglement kan je hier nalezen.