Vier diversiteit en inclusiviteit in Willebroek tijdens IDAHOT op 17 mei

Willebroek is een gemeenschap die diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel draagt. Op 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT), vieren we deze waarden en roepen we alle inwoners op om hun steun te tonen voor de LGBTI+ gemeenschap.

Laat je regenboogkleuren zien

Van 16 tot 31 mei zullen de regenboogvlaggen trots wapperen op verschillende prominente locaties in onze gemeente. Dit is een uitnodiging aan alle Willebroekenaars om mee te doen door een regenboogvlag uit het raam te hangen, een tekening van een regenboog aan het raam te kleven, of op een andere creatieve manier de actie te ondersteunen.

Werkgroepje

Daarnaast wil de gemeente ook een groep enthousiastelingen bij elkaar te krijgen die hun schouders onder enkele acties rond dit thema willen zetten. Iedereen die graag een steentje wil bijdragen om van Willebroek een inclusieve plek te maken, kan mailen naar samenleven@willebroek.be.

Steun çavaria en Lumi

Als gemeente zetten we tijdens deze periode de organisaties Çavaria en Lumi in de schijnwerpers.

Çavaria is de Vlaamse belangenverdediger van LGBTI+ mensen en koepel van LGBTI+ organisaties. Çavaria zet zich in voor het welzijn, gelijke rechten en gelijke kansen van holebi’s, transgender en intersekse personen.

Lumi is een organisatie die een luisterend oor biedt voor vragen of verhalen over gender en seksuele diversiteit. Lumi is een veilige plek waar je anoniem en gratis terecht kunt met al jouw vragen. Ontdek meer over hun diensten op Lumi.

Solidariteit

Willebroek is een solidaire plek. Laten we dat samen vieren en de wereld tonen dat we een gemeenschap zijn waar iedereen zichzelf kan zijn. 🌈