Wateroverlast in Klein-Willebroek onder controle

De wateroverlast die donderdag in de vroege ochtend ontstond in Klein-Willebroek door een slecht functionerende terugslagklep op de Rupel is onder controle. Het probleem met de klep is verholpen en de situatie in de dorpskern is genormaliseerd. De oorzaak wordt nog verder onderzocht door alle betrokken infrastructuurbeheerders.

De hulpdiensten die in de loop van de dag massaal aanwezig waren om het overtollige water weg te pompen, hebben hun middelen afgebouwd. Alle diensten blijven wel stand-by om de situatie op te volgen. Er worden geen verdere complicaties verwacht.

Intussen konden alle bewoners weer naar hun huizen terugkeren. Ook de elektriciteit op straatniveau werd overal hersteld. Nog niet overal kon de verwarming weer opgestart worden, maar daar wordt hard aan gewerkt. Alle straten in Klein-Willebroek zijn opnieuw bereikbaar.

Voor de getroffen bewoners werd er in de loop van de voormiddag een onthaalcentrum geopend in de Schipperskapel, vlakbij de getroffen straten. Daar gaf burgemeester Bevers in de namiddag uitleg over de situatie en konden de bewoners vragen stellen en hun bezorgdheden uiten. Om 19.00 uur volgde een afsluitende bewonersvergadering.

Het onthaalcentrum zal ook vrijdag (9.00 tot 12.00 uur), zaterdag (10.00 tot 16.00 uur) en zondag (10.00 tot 15.00 uur) open blijven voor de bewoners die informatie of ondersteuning nodig hebben.


U kan het infopunt voor buurtbewoners telefonisch contacteren via 03 866 92 61.