Willebroek doet mee met de Koesterweek

De gemeente Willebroek neemt voor het eerst deel aan de Koesterweek van het Berrefonds, de vzw die al bijna 15 jaar families ondersteunt na het overlijden van een kind*. Samen met meer dan 200 steden en gemeenten in heel Vlaanderen, zal in Willebroek van 8 tot 15 december de Koestervlag wapperen aan het Administratief Centrum. Zo tonen ze een hele week lang ons hart kunnen tonen voor de gezinnen die een kind* missen in Willebroek.

De hele week lang, en natuurlijk ook tijdens Wereldlichtjesdag op zondag 10 december, brengen we de Koesterweek zoveel mogelijk in de aandacht. Een week lang zal de vlag van de Koesterweek ophangen aan het Administratief Centrum in Willebroek. Op alle begraafplaatsen in (groot-)Willebroek worden lichtjes geplaatst op de kinderbegraafplaatsen. In het Huis van de Vrije Tijd - site De Schalk wordt de Koesterweek in de kijker gezet, zullen lichtjes branden en gedichten uithangen. Medewerkers krijgen een pin van de Koesterweek opgespeld.

Steun en erkenning

Het is belangrijk dat we als samenleving zorg dragen voor deze gezinnen. Dat we laten zien dat we hun verdriet erkennen en dat ouders zich gesteund, gehoord en gedragen voelen. Daarom tonen we met veel liefde ons hart en roepen we al onze inwoners op om tijdens de Koesterweek hetzelfde te doen.

Jammer genoeg kent iedereen wel iemand die een kind* verloor. Dus iedereen kan ook een klein stukje verantwoordelijkheid nemen om een troostend signaal en wat extra warmte aan deze gezinnen te geven. Zeker in aanloop naar de feestdagen is dat ontzettend belangrijk. Die blijvende erkenning en herdenking is voor ouders van onschatbare waarde.

Troostend licht

Mensen over de hele wereld zullen om 19.00 uur stipt een kaarsje aansteken voor kinderen* die gemist worden. Zo ontstaat er een golf van troostend licht die door de verschillende tijdzones over de hele wereld reist. Doe jij ook mee?