Composteren

Wil je geld besparen door je afval te verminderen? Kan je een goede bodemverbeteraar gebruiken? Dan is thuiscomposteren iets voor jou. In de loop van 2025 zal aan elke inwoner een gft-container in onze gemeente gratis worden aangeboden. Het is de bedoeling dat alle burgers hun gft-afval apart gaan aanbieden in een gft-container en/of thuis gaan composteren.

Thuiscomposteren is een natuurlijk proces en een ideale manier om minder restafval aan te bieden. Door al je tuin- en ongekookte resten van fruit en groenten thuis te composteren vermijd je heel wat afval. De compost die je bekomt, kan je gebruiken als nieuwe grondstof, voedsel voor de planten en bomen in de tuin. Op de website van Vlaco vind je een heleboel tips.

Compostvat

Een compostvat of compostbak is een handig hulpmiddel om thuis te composteren. Op deze manier wordt de kringloop klein gehouden. Je kan jouw compostvat en compostbak bestellen bij de dienst Omgeving.

Vul het aanvraagformulier online in of druk het af en bezorg het aan de dienst Omgeving. Vervolgens krijg je een bericht wanneer je het compostvat kan ophalen of wanner het zal worden geleverd.

Wijkcomposteerpark

In Willebroek-Zuid (Parklaan/Schuttersstraat) is er een Wijkcomposteerpark waar inwoners van de onderstaande straten groenten/fruitafval en groenafval van de tuin in kleine hoeveelheden kunnen brengen. Per beurt kan je een klein emmertje (takjes, klein snoeisel en gras brengen. Dat kan op woensdag tussen 14.00 en 15.00 uur of zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur.

Enkel voor de bewoners van de straten: A. Dezaegerplein – Bosstraat – Constant Broeckmeyerstraat – Polderstraat – Parklaan –Schuttersstraat – Doelstraat – Wipstraat en Leliestraat. 

In Klein-Willebroek (Parking Schoolstraat) is er een Wijkcomposteerhof waar inwoners van heel Klein-Willebroek groenten, -fruit en groenafval van de tuin in kleine hoeveelheden kunnen brengen. Ook hier per beurt maximum één klein emmertje: takjes, klein snoeisel en gras. Dat kan enkel op zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur.