De gemeente steunt jouw ontwikkelingsproject

Via de vzw Fonds Hugo Adriaensens steunt de gemeente Willebroek verschillende projecten in ontwikkelingslanden. Het Fonds is al 30 jaar actief en draagt permanent twee projecten in Nicaragua en Burundi.

Sinds vorig jaar geeft het gemeentebestuur via het Fonds Hugo Adriaensens de kans aan Willebroekenaren om een subsidie aan te vragen voor een ontwikkelingsproject in het buitenland. In 2021 ontvingen twee projecten steun vanuit de gemeente.

In Congo kreeg het project van de CADF-ONG een subsidie. Ze zorgen ervoor dat jonge moeders een opleiding kunnen genieten en zo beter gewapend zijn tegen armoede. In Gambia kon het project Education Beats Poverty met de Willebroekse subsidie watervoorziening in een school installeren, leerkrachten opleiden en schoolboeken aankopen.

Ook dit jaar voorziet de gemeente de nodige middelen om projecten te ondersteunen die door inwoners worden voorgedragen. Voorstellen en ideeën worden door het Fonds Hugo Adriaensens beoordeeld en kunnen onder bepaalde voorwaarden steun ontvangen. Zo is onder meer de duurzaamheid van het project een belangrijk criterium.

Voorstellen kunnen tot 1 juni 2022 worden ingediend via fondsHAwillebroek@gmail.com of per brief bij de vzw Hugo Adriaensens (p/a Hoogstraat 126, 2830 Willebroek).

Meer informatie en het volledige reglement is beschikbaar op www.willebroek.be/ontwikkelingssamenwerking of via 0477 73 74 34.