Definitieve vaststelling RUP Broek De Naeyer

Op de gemeenteraad van 24 augustus 2021 werd de beslissing genomen om het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Broek de Naeyer definitief vast te stellen.

Met dit RUP wenst de gemeente een oplossing te bieden aan verschillende problematieken.Ten eerste gaven de verschillende overlappende bestemmingsplannen die van toepassing waren op het gebied (m.n. BPA nr.16 uit 1990 en 2004) aanleiding tot onzekerheid en anderzijds bevatten deze plannen verouderde visies en voorschriften.

Ten tweede wil het bestuur ook tegemoetkomen aan de vraag van de Vlaamse Waterweg om in functie van de ontwikkeling van watergebonden bedrijvigheid het planologisch kader te herzien.

Ten slotte dient de inplanting van de bufferzones in het industriegebied te worden herzien op vlak van haalbaarheid en wenselijkheid.

Het definitief vastgestelde gemeentelijk RUP is via beveiligde zending overgemaakt aan de Bestendige Deputatie van de provincie en aan Ruimte Vlaanderen. Het RUP werd niet geschorst binnen de vastgestelde termijn. Het gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Broek de Naeyer, het advies van de GECORO en het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad liggen ter inzage op de dienst omgeving, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

Het dossier kan ook geraadpleegd worden via deze link.